Ons BlauwKonijn event door de ogen van GisèleIk heb een BlauwKonijn gezien…


Ik was er op het feestelijk event voor de lancering van BauwKonijn in het mooie Alden Biesen in Limburg. Aan de hand van vier ‘doe-workshops’ heb ik er stap voor stap BlauwKonijn ondekt. Wat is BlauwKonijn? BlauwKonijn is een metafoor voor alle positieve en negatieve overtuigingen die in je hoofd bestaan. Ivie en Yvonne zijn de BlauwKonijn’en-jagers. Zij geven training in het herkennen van de BlauwKonijn’en en leren ons ook hoe we ermee aan de slag kunnen. Zo maken ze in een team op een speelse manier heftige zaken bespreekbaar.

Zo maken ze in een team op een speelse manier heftige zaken bespreekbaar

Het event bestond uit 4 workshops. In de eerste workshop hebben we in enkele mondelinge verhalen van enkele aanwezigen al de BlauwKonijn’en gespot en erop gejaagd. In de volgende workshop heeft elke groep BlauwKonijn uitgebeeld. Dit werd gefotografeerd en de beste foto werd beloond. In de derde workshop trokken we vragen uit een snuffelpot die we twee aan twee beantwoordden. De laatste doe-opdracht bestond uit het uitzoeken van een foto die weergeeft hoe je vandaag in het leven staat: ook een kanjer van een BlauwKonijn. Er is ook een BlauwKonijn’en-app die je digitaal helpt om de BlauwKonijn’en in jouw team te blijven spotten, erop te jagen en/of te kweken.


Tijdens deze mini-workshops zijn we op zoek gegaan naar onze BlauwKonijn’en. Het vinden van BlauwKonijn’en bij jezelf en bij anderen is in eerste instantie niet zo vanzelfsprekend. Eén keer je ze gespot hebt, bemerk je dat er heel wat BlauwKonijn’en leven in je hoofd. Je kan ze afschieten of kweken. Met BlauwKonijn wordt op een speelse, interactieve manier getoond hoe jouw gedachten je beperken en vastzetten.

Het vinden van BlauwKonijn’en bij jezelf en bij anderen is in eerste instantie niet zo vanzelfsprekend.

De metafoor van het BlauwKonijn geeft je het ideale instrument om jouw beperkende en aansporende gedachten in kaart te brengen. Ongelooflijk, BlauwKonijn werkt en het is aanstekelijk. Laat je mee slepen en huppel mee op het enthousiasme van BlauwKonijn. Ik ben benieuwd om ermee aan de slag te gaan.


Gisèle


Gisèle Vidts is marketing manager bij CONIX RDBM Archtitects.

Recente blogposts

Alles weergeven